Cookies n Dreams

Shopping och nöje

Fördelar med akrylfärg – och tips på roliga pyssel

Akrylfärg är en mångsidig färg som kan användas till mycket samt på många olika material. Det går till exempel lika bra att måla på vanligt papper som på exempelvis trä och sten. Färgen har dessutom många fördelar, så som att den är snabbtorkande och har en svag lukt. Läs mer om akryl samt några tips på roliga pyssel att göra hemma.

Om akrylfärg

Akrylfärg är en mångsidig och lättarbetad färg som passar för alla – från nybörjaren till konstnären. Det är en vattenbaserad och snabbtorkande färg som dessutom finns att hitta i oändligt många kulörer. Hittas inte den önskade kulören är det lätt att ta fram den själv, genom att blanda olika kulörer. Bra att veta om akrylfärg är att det finns olika varianter:

 • Studiokvalitet
 • Konstnärskvalitet

Studiokvalitet brukar räcka gott och väl för nybörjaren medan den som ställer något högre krav på färgen och dess egenskaper bör satsa på konstnärskvalitet.

Fördelar

Det finns flera fördelar med akrylfärg – bland annat att den som tidigare nämnt är snabbtorkande samt att den nästan inte luktar något alls. Eftersom den är vattenbaserad är det även enkelt att rengöra penslar och andra verktyg när målningen är klar och en annan fördel är att färgerna är väldigt rika på pigment.

När akrylfärg har torkat är det inga problem att måla över den, eftersom den inte kommer att lösa upp sig. Detta är en teknik som ibland används av konstnärer för att skapa djup men funkar lika bra för den som ångrar kulörvalet och vill måla om med en annan färg. Eftersom färgen torkar snabbt kan det dessutom göras nästan med en gång.

Perfekt för pyssel och återbruk

Akrylfärg kan som sagt användas på många olika material – alltifrån vanligt papper till trä, sten och lera. Det är med andra ord en perfekt färg att ha till olika typer av pyssel och ”DIY-projekt”. Färgen kan användas för att måla en vacker tavla eller för pyssel med barnen – eller varför inte för att måla om diverse loppisfynd?

Köp hem ett gäng färger och en canvasduk och måla en egen, vacker tavla att pryda hemmet med, eller plocka och måla fina stenar tillsammans med barnen. Med akrylfärg hemma är det lätt att hitta på roliga och färgglada pyssel – något som passar för både stora och små.

Bemanning av läkare – så fungerar det

Finns ett behov för bemanning av läkare inom verksamheten? I så fall finns flera bemanningsföretag inom vård- och omsorg att välja bland och det är dessutom en lösning som passar i många olika situationer. Läs mer om läkarbemanning och hur det fungerar här.

Bemanningsföretagets roll

Bemanningsföretag som är aktiva inom vård- och omsorg kan ofta erbjuda bemanning av läkare med olika typer av kompetenser och erfarenheter. Läkarna ansluts, efter intresseanmälan, till företaget efter noggranna kontroller, bland annat genom referenser och IVO. Om läkaren lever upp till företagets krav inleds ett samarbete och läkaren själv får tillgång en portal för lediga uppdrag att söka.

Bemanningsföretaget kan även hjälpa olika läkare att hitta lämpliga matchningar utifrån önskemål och eventuella krav. Om bemanningsföretaget får in en brådskande förfrågning kan företaget kontakta lämpliga och tillgängliga läkare för att tipsa om det aktuella uppdraget och så vidare.

För att en verksamhet ska få tillgång till bemanningsläkare görs det ungefär på samma sätt – en slags intresseanmälan skickas in till företaget och om allt ”klickar” skrivs ett avtal och samarbetet kan påbörjas. Ett bemanningsföretag fungerar kort och gott som en slags förmedlare mellan kunder och behöriga läkare och all kontakt kan ske på distans.

Det finns som sagt flera företag som erbjuder bemanning av läkare och det är förstås alltid bra att kolla nämnare på utbudet och jämföra det. Oavsett om verksamheten är ute efter ett långt eller kort samarbete är det mycket som ska klaffa och det är därför viktigt att allt känns rätt – inte minst när det kommer till kommunikation.

Bemanning av läkare passar i många olika situationer

Bemanning av läkare kan vara ett bättre alternativ än att anställa någon – inte minst när det gäller för kortare uppdrag. Att hitta en läkare som nappar på en tjänst som bara varar under en kort period kan vara svårt eftersom det inte är särskilt attraktivt. För enstaka pass kan det förvisso fungera att ta in en ordinarie läkare för ett extrapass men ibland finns trots allt omständigheter som gör att det inte är möjligt.

Bemanning av läkare är som sagt en lösning som passar i många olika situationer, till exempel:

 • När någon ordinarie är tjänstledig, föräldraledig eller sjukskriven
 • Under rekryteringsprocesser
 • Under perioder då det behövs extra personal
 • När en specifik kompetens behövs

Köp ett mobilskal för iPhone 11 – skydda din mobil

När du tänker på mobilskal för iPhone 11 kanske du omedelbart tänker på de som Apple säljer? Men detta är faktiskt inte de bästa skalen som du kan köpa till just denna mobiltelefon. Det finns många andra tillverkare som tillverkar högkvalitativa skal för moderna smartphones. Dessa är ofta betydligt billigare och finns dessutom tillgängliga i betydligt fler utföranden än Apples egna skal.

För visst, den nya mobiltelefonen Apple iPhone 11 är förvisso tillgänglig i flera olika färger. Kanske har du lyckats lägga vantarna på den i en färg som du verkligen gillar? I sådana fall kanske du inte vill ha ett skal som döljer den vackra färgen.

Men det händer ju tyvärr att vi mobilägare tappar våra smartphones. Detta leder till repor, sprickor och andra otrevligheter på våra kära ägodelar. Därför behöver du skaffa ett hållbart mobilskal för iPhone 11 som skyddar din mobil från din klumpighet.

Därför bör du införskaffa ett bra mobilskal för iPhone 11

Det råder inga tvivel om att iPhone 11 är en av de allra bästa mobiltelefonerna som Apple någonsin har lanserat. Den är en stor uppgradering mot de tidigare modellerna och slår även vissa senare modeller på fingrarna. Detta tack vare dess fina tekniska egenskaper och specifikationer. Till exempel är kameran fortfarande riktigt, riktigt bra. Även processorn och batteriet håller en väldigt hög nivå.

Men det finns vissa skäl till varför du bör vilja komplettera ditt inköp med ett mobilskal för iPhone 11:

 • Alla produkter från Apple är tillverkade i högkvalitativa material. Det betyder dock inte att materialen är oförstörbara utan du vill skydda dem från skada. Detta gör du lämpligast med ett tryggt och bra mobilskal.
 • Vissa material som denna modell är tillverkad av är känsliga. Vi tänker då framför allt på de delar som är tillverkade i glas eller aluminium. Dessa kan enkelt förstöras om du tappar mobilen i marken. Därför bör du skydda din dyrbara smartphone efter bästa förmåga.
 • Kameran buktar ut lite grann på baksidan. Detta är inte ett problem för de flesta. Men det kan göra att din mobilkamera är lite extra utsatt vid ett eventuellt tapp. Den kan också lätt repas. Därför är det viktigt att du skyddar mobilens baksida med ett bra skal.

Vad är Loom Bands och varför är de så hajpade?

Är du förälder till ett barn? I sådana fall har du förmodligen stenkoll på vad Loom Bands är. Men vuxna personer som inte direkt umgås med barn har generellt sett ingen koll på detta. Det beror helt enkelt på att dessa gummiband främst är populära bland just barn. Men varför är de egentligen så hajpade? Läs vidare så ska vi försöka reda ut detta!

Detta är Loom Bands

Loom Bands är i grund och botten gummiband som kan flätas samman till armband, halsband och liknande. De uppfanns 2011 och blev extremt populära under 2014. Än idag är de väldigt hajpade och heta. Barn och ungdomar upp till yngre tonåren verkligen älskar dessa gummiband!

Hajpen ligger förmodligen i det faktum att du kan skapa nästan vad som helst med hjälp av dessa gummiband. Nedan delar vi med oss av några exempel på skapelser som är möjliga att skapa med dem.

Men den enorma populariteten har faktiskt även haft en baksida: de har blivit alltför populära på vissa håll. Det har lett till att vissa skolor internationellt sett faktiskt har förbjudit gummibanden. Anledningen är väldigt enkel: föräldrar har uppgivit att gummibanden distraherar deras barn och förhindrar dem från att tillgodogöra sig undervisningen på bästa sätt.

Därför rekommenderar vi att du gör det tydligt för ditt barn när det är lämpligt att använda banden eller inte. Det går såklart utmärkt att ta med dem till skolan och använda dem där, bara inte under lektionstid!

Du kan skapa mängder av föremål med dessa gummiband

Det finns många häftiga föremål som kan skapas med hjälp av gummibanden. Några exempel på sådana är:

 • Armband
 • Halsband
 • Hattar
 • Mobilfodral
 • Julkrubbor
 • Katapulter
 • Maskotar

Framför allt vänskapsband och liknande produkter är väldigt populära att skapa med hjälp av Loom Bands. Dessa kan skapas på flera olika sätt och i en rad olika färger.

Det är även möjligt att tillverka maskotar av olika slag med hjälp av dessa band. Till exempel finns det exempel på föremål i form av pingviner, blommor och liknande som fingerfärdiga barn och vuxna har lyckats skapa!

Att välja bland alla mobilabonnemang – tips på vägen

Det finns flera orsaker till att man kan vilja eller behöva byta abonnemang till sin mobil. Kanske har behovet förändrats eller så tycker man kanske att man betalar för mycket för sitt nuvarande. Men att välja bland alla mobilabonnemang som finns idag är inte helt enkelt – men däremot finns många bra tips att ta med på vägen, som kan göra valet lite enklare.

Lista alla mobilabonnemang av intresse

Det första man kan göra om man står inför ett byte av någon anledning är att göra en lista av alla mobilabonnemang som verkar intressanta på ett eller annat sätt. Är man till exempel ute efter ett med obegränsad surf letar man upp dessa och skriver upp på sin lista. Behöver man fria samtal är det sådana man letar efter och så vidare. Att utgå från egna behov gör det enklare att sedan hitta något som passar.

När man gjort en lista på alla mobilabonnemang som känns intressanta är det dags att jämföra dessa mot varandra, och det kan man göra på flera olika punkter beroende på vad man tycker är viktigt.

Saker att jämföra

För att hitta ett av alla mobilabonnemang som passar bäst för en själv är det viktigt att jämföra, och inte bara välja första bästa som verkar bra. Det finns flera saker som kan skilja sig mellan olika operatörer och deras abonnemang även om dom är liknande – bland annat pris och täckning.

När man vet sitt behov av surf, samtal och annat kan man ganska enkelt jämföra priserna på likvärdiga abonnemang. Det finns även sidor på nätet som listar olika operatörer och dess abonnemang, där man kan få en snabb överblick av priser och annan bra information.

Täckning är också en viktig punkt, för väljer man ett abonnemang hos en operatör som har dålig täckning på den aktuella platsen spelar det ingen roll hur bra abonnemanget är i övrigt. Utan täckning kan man varken surfa, ringa, skicka meddelanden eller använda sin mobil fullt ut så detta är verkligen något man bör kolla närmare på innan man tecknar ett avtal. Detta gör man enklast genom att leta rätt på täckningskartor och dessa finns att hitta på nätet.

När man jämfört alla mobilabonnemang man funnit intressanta på dom ovanstående punkterna återstår egentligen bara två saker att kolla upp – om man nu tycker att det är viktigt:

 • Bindningstid
 • Uppsägningstid

Håll kaffet varmt med elektrisk kopp

En muggvärmare erbjuder ett enkelt och smidigt sätt att hålla kaffet varmt. Detta utan att att förbruka en massa energi och du kan använda den såväl hemma som på jobbet eller resan. Klicka dig gärna vidare till espressogear.se för att läsa mer om deras elektriska kaffekoppar. På deras sajt hittar du flera olika varianter av denna praktiska och fiffiga produkt!

Som alla andra kaffedrickare gillar du förmodligen att starta morgonen genom att avnjuta en varm kopp kaffe. Men om du gör misstaget att starta din laptop och börja läsa mejl och nyheter är risken stor att kaffet hinner svalna. Detta gäller i synnerhet om du även tvingas delta i fysiska eller digitala möten under tiden. När du efter någon timme återvänder till ditt skrivbord inser du att kaffet är kallt och smakar allt annat än gott.

Vad du då kan göra är att till exempel värma kaffekoppen i mikrovågsugnen. Detta gör dock att smaken försvinner och att kaffet blir väldigt smaklöst. Så vad kan du egentligen göra i en sådan situation?

Svaret är att du kan investera i en elektrisk kaffekopp från espressogear.se. Genom att köpa en sådan kan du hålla kaffet varmt även när du själv är på språng. När du återvänder till kaffet kan du helt enkelt bara fortsätta att dricka den varma drycken som att inget har hänt!

Fördelarna med en elektrisk kaffekopp

Man kan förstås tycka att fördelarna med att använda en elektrisk mugg är ganska uppenbara. Men det är lätt hänt att du kanske missar någon fördel i allt virrvarr när du surfar runt på nätet. Därför tänkte vi sammanfatta dessa nedan på ett lättbegripligt sätt. Dessa är några av de främsta anledningarna att surfa in på espressogear.se för att köpa en elektrisk kaffekopp:

 • Ditt kaffe hålls varmt under en längre tid. Håll kaffet varmt medan du springer på möten!
 • Du slipper värma kaffet i en mikrovågsugn. Undvik att kaffet blir smaklöst!
 • Det gör inget om du är upptagen och glömmer att genast dricka upp ditt kaffe. Du kanske är en lite tankspridd person eller bara en väldigt upptagen sådan? Då är detta lösningen för dig!

Stort utbud av parfymer hos Paco Rabanne

Stort utbud av parfymer hos Paco Rabanne

Paco Rabanne är en känd designer och modeskapare men förutom välkända klädkollektioner finns också en hel del populära parfymer i sortimentet. Märket grundades 1966 och den första damparfymen lanserades 1969. 1973 kom den första herrparfymer och 1995 släppte man den första parfymen i unisexmodell. Idag finns en hel del favoriter från märket – kanske har du hört talas om Lady Million?

Mer om Paco Rabanne

Paco Rabanne, eller Francisco Rabaneda y Cuervo, som mannen bakom märket egentligen heter, föddes år 1934. Platsen var Baskien, Spanien, där hans mor var första sömmerska hos det idag världsberömda märket Balenciaga. Under det spanska inbördeskriget flydde familjen till Frankrike, där Paco sedan började studera arkitektur i Paris.

Första steget i modekarriären tog han när han började designa smycken till flera av dom stora modehusen, bland annat Nina Ricci och tidigare nämnda Balenciaga.

Paco Rabanne visade sig snabbt vara en innovativ designer och när han senare började designa kläder kunde man se inslag av många spännande material – alltifrån metall till papper. Lika snabbt blev han väldigt känd och som en av få har han gjort sig ett stort namn i designer, – och modevärlden.

Det egna företaget, som heter just Paco Rabanne, grundades 1966 och snart lanserade man den första parfymen.

Parfymer och sortiment

Parfymerna från Paco Rabanne är kända för att vara lika innovativa som klädkollektionerna. Faktum är att flera av dom först lanserade dofterna hänger med än idag – det är alltså parfymer som håller och aldrig går ur tiden. Det finns flera kända dofter för både dam och herr och på damsidan heter dom mest populära favoriterna enligt följande:

 • Olympea
 • Lady Million
 • Pure XS for Her

Under kategorin herrparfym är dessa dom mest populära:

 • Invictus
 • 1 Million
 • Pure XS

Givetvis finns även en rad andra parfymer från Paco Rabanne och det finns något som passar dom flesta doftsmaker – alltifrån sött och blommigt till träiga och mer orientaliska dofter. Lika kända som flera av dofterna är, är även dess tillhörande flaskor. Den klassiska guldtackan till Lady Million och 1 Million syns på hyllorna i många skönhetsbutiker, tillsammans med flera andra av märkets både snygga och väldoftande parfymer.

Just denna kostar mellan ca 500–1000 kronor beroende på storlek och det är ungefär där priserna ligger för den som vill köpa en ny doft från märket.

Så skapas logistikordrar till Posti

Ett flertal plugin till E-handelssystemet WooCommerce kan underlätta administrationen. Ett av dessa är Woo Pacsoft Unifaun. Ett plugin som ser till att logistikordrar till Posti automatiskt skapas så fort som en kund skapar en order.

För företagare är det viktigt att automatisera det administrativa flödet så mycket som möjligt. Detta inte minst för E-handlare som skickar hundratals ordrar varje dag. Med pressade marginaler är det viktigt att administrativa tiden blir så liten som möjligt. För att skapa smidigare hantering av fakturoror använder många exempelvis Klarna. För att skapa smidigare hantering av logistikordrar använder många företag Unifaun och kopplar tjänsten till WooCommerce.

Koppling mellan WooCommerce, Unifaun och Posti

Posti är ett, av väldigt många, logistikföretag som kan användas via logistikplattformen Unifaun. Via plattformen kan bland annat logistikordrar skapas till de flesta lite större fraktföretagen, aviseringar skapas till kunder m.m.

All information måste manuellt läggas in i Unifaun – om inte orderkoppling till E-handelssystemet finns tillgängligt. De företag som använder WooCommerce som E-handelssystem kan däremot skapa en sådan koppling och därmed skapa en automatisk överföring av den information som lämnas vid en order.

 1. Information anges när en order skapas
 2. Informationen går automatiskt från WooCommerce till Unifaun
 3. Informationen används automatiskt i Unifaun till att skapa fraktsedlar
 4. Fraktsedlarna kan användas för exempelvis Posti

Fördelen med snabb logistikorder

Den stora fördelen är tiden som sparas på administrationen av dessa logistikordrar. Istället för att manuellt behöva ange informationen sker detta helt automatiskt. Så fort en kund har lagt en order går det att logga in på Unifaun och skriva ut passande logistikorder och använda för försändelser via Posti.

Så skapas kopplingen mellan WooCommerce och logistiken

För att skapa denna koppling krävs först att E-handlaren använder WooCommerce som E-handelssystem. Dessutom behöver webbplatsen ha PHP 5.6 eller senare (kollas via webbhotellet). Till sist behöver företaget ha ett konto hos Unifaun. Via WP-katalogen kan pluginet ”Woo Pacsoft Unifaun” laddas hem. Efter att det installerats behöver orderkoppling beställas. En tjänst som alltså är ett tillägg till grundutbudet hos Unifaun. När orderkoppling beställs kommer en API-nyckel att levereras.

I pluginet används sedan API-nyckel tillsammans med inloggningsuppgifterna till företagets konto hos Unifaun. På detta sätt kopplas WooCommerce samman med Unifaun och logistikordrar till Posti kan direkt skapas sekunder efter att kunder ha lagt sina ordrar.

Infraröd bastu kontra traditionell bastu

Infraröd bastu kontra traditionell bastu

Infraröd bastu har blivit populärt på senare år. Det lyfts fram som ett alternativ med goda hälsofördelar, som dessutom är billigt i såväl inköp som drift. Men hur skiljer sig den infraröda bastun från den traditionella, med levande eld och heta stenar? I den här texten kan du lära dig mer.

Så blir det varmt

I en infraröd bastu finns det värmepaneler som skickar ut IR-strålning. Strålarna värmer kroppen, utan att luften omkring dig nödvändigtvis är varm. I en traditionell bastu värms stenar upp med en levande eld.

När vatten hälls på stenarna gör luftfuktigheten att temperaturen upplevs som högre, vilket sätter igång kroppens nedkylningsprocess. Samma sak gör en infraröd bastu – med en av skillnaderna att rummet inte fylls med ånga. Mång upplever att det är lättare att andas i en IR-bastu, och det därför är lättare med längre sessioner.

Låg driftkostnad med en infraröd bastu

En av fördelarna som många gärna lyfter fram med infraröda bastur är att de är billiga i drift. Det finns tillverkare som hävdar att driften av deras modeller bara är tredjedelen av den hos en traditionell bastu. Vad det kostar i inköp varierar kraftigt, men klart är att det både finns billigare och dyrare alternativ hos de olika bastutyperna.

Uppstart

En av fördelarna med en infraröd bastu är att det går mycket snabbt att starta upp dem. För det första blir det inte lika höga temperaturer som i en traditionell bastu (även om det kan kännas som det). För det andra är det bara att ”trycka på en knapp”, och strålarna börjar verka fort.

En traditionell bastu kräver en del förberedelse. Det krävs ved, att man tänder upp brasan och att man låter det brinna en stund innan man kan sätta sig och njuta av värmen. Att basta spontant är enklare med IR, helt enkelt.

Placering av infraröd bastu

En skillnad mellan de olika bastutyperna är hur de kan placeras. Eftersom det inte kommer nån fukt eller ånga från en infraröd bastu, kan den i princip placeras var som helst – så länge det finns tillgång till ström.

Andra skillnader värda att notera: 

 • Det är högre temperaturer i en traditionell bastu.
 • De infraröda strålarna tränger förhållandevis djupt in i huden, medan värmen i en traditionell bastu är betydligt ”ytligare”.

Primer – räddaren i nöden för den som bär smink

När man lämnar hemmet på morgonen, nysminkad och fin, tänker man kanske inte på att sminket man nyss lagt på kommer försvinna och/eller bli ojämnt under dagen. Att då möta sin spegelbild när man kommer hem igen kan sluta i en besvikelse men det finns en lösning på problemet och den stavas primer. Vad det är, hur den används och varför den är sminkbärarens bästa vän kan du läsa mer om här och vill du beställa, besök www.skonhetsguiden.se.

Vad är primer?

Trenderna inom skönhet förändras ofta men oavsett vilket smink som är inne för stunden vill man alltid att det ska sitta både bra, snyggt och länge. En primer är en slags kräm som man lägger på i hela ansiktet innan man sminkar sig för att få ett jämt underlag att arbeta på. Primern gör också att sminket sitter bättre oavsett om man sitter inne en hel dag, är ute i regn och rusk eller om man drar av ett svettigt träningspass.

Med en riktigt bra primer som grund kan man göra i princip vad som helst utan att behöva bättra på sminket under dagen och dessutom får man som sagt ett jämnare och snyggare resultat! För många som använder smink är detta en riktig mirakelprodukt, men det finns flera saker att tänka på innan man gör ett köp.

Att välja rätt

Att välja en primer är inte helt enkelt – det finns flera saker att ta hänsyn till och det finns även enormt mycket att välja bland. Väljer man en av dom billigare är kvaliteten ofta sämre och därmed uteblir stora delar av den önskade effekten. För att få en produkt som är riktigt bra är det värt att kosta på lite extra!

En annan sak att tänka på inför valet är dels att välja en utifrån sin egen hudtyp, till exempel oljig eller torr, samt en som är avsedd att använda på det område där man använder smink. Primers finns bland annat för:

 • Hela ansiktet (att ha under foundation eller puder)
 • För ögonlocken
 • För ögonfransarna
 • För läpparna

Gillar man att sminka sig mycket och ofta kan det vara bra att ha olika primen primer för varje område men bär man bara lite smink till vardags kan det räcka att välja en sådan som kan läggas i hela ansiktet (dock inte på den tunna huden under ögonen).

Sida 1 av 5

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén