Skomarknaden har verkligen vuxit i rekordfart de senaste hundra åren. Det finns nu en sko för varje individ i världen. Du som gillar snygga, avslappnade skor som är klädda, men ändå lite roliga, borde kanske satsa på ett par riktigt bra låga sneakers.

Den låga sneakerns tekniska detaljer

Låga sneakers är som höga sneakers, fast låga. Du bör nog inte ge dig ut och springa en runda i dem eller använda dem på gymmet eftersom deras syfte inte är att sportas i. De har inte den bekväma sulan som ett par vanliga sneakers har och är inte gjorda för att stödja foten under den påfrestning som det faktiskt är att ta en löprunda, till exempel. Låga sneakers är en modedetalj. De blev populära igen för några år sen när folk började använda Converse, Vans och liknande märken. Ungdomar mellan 15 och 20 år tog skon tillbaks in på modescenen, men nu för tiden använder män och kvinnor i alla åldrar dessa snygga skor. Det finns de som gillar sina låga sneakers lite trasiga och smutsiga. Vissa smutsar ner och tar sönder sina skor med flit för att få den rätta looken direkt. Andra har låga sneakers i skinn som de tar extremt väl hand om. Här följer några tips på hur du bäst sköter dina skor:

  • Håll dem rena
  • Använd skoblock
  • Ha strumpor i skorna så luktar de inte
  • Byt ut snörena med jämna mellanrum

    Ett idealt scenario för låga sneakers

Du har bestämt dig, det blir ett par låga sneakers i present till dig själv. Du har kollat igenom utbudet skor på nätet och till slut lyckats bestämma dig för paret som ska bli ditt. Du får hem dem med posten, du provar framför spegeln. Du testar med olika outfits: med jeans, med klänning, med shorts, med chinos. De passar och de gör inte ont och du ser vansinnigt cool ut i dem. Nu är det dags att ta med dem ut på äventyr. Kanske träffar du en vän på brunch en söndagsförmiddag efter en utekväll dagen innan. Dina låga sneakers sitter som en smäck och du ser cool och casual ut på samma gång. Allt funkar, du är på väg.