När hösten kommer känns det inspirerande att ladda garderoben med nya kläder och snygga skor inför en ny spännande säsong då sommarens värme har bytts ut mot krispig höstluft. När det gäller höstskor finns det många olika slags skor för olika tillfällen och väderlekar.

För de lite varmare höstdagarna passar sneakers alldeles utmärkt, det är en lätt och bekväm sko som fungerar vid i stort sett alla tillfällen. Även ett par riktigt snygga kängor är att rekommendera till höstgarderoben. Idag är det trendigt med modeller med snörning som ger en lite tuffare look, men även mer klassiska skinnkängor med rundad tå och låg eller hög klack gör sig väl till höstgarderoben.

Stövlar och stövletter

Ett par höga stövlar i skinn eller mocka är ett måste för höstgarderoben. Stövlar går att matcha till såväl vardagsgarderoben som till festkläder och är därför mycket användbara med en självklar plats i höstgarderoben. Tänk också på att det finns stövlar för alla plånböcker, då det idag även finns många stövlar i skinnimitation.

Mocka eller skinn är förstås en smaksak – mocka ger en lite tuffare look medan skinn känns mer klassiskt. Höga stövlar ska vara både bekväma och snygga. Se till att du trivs i höstskor du köper, oavsett om du väljer lårhöga eller knähöga, låg eller hög klack – skor är en investering och de ska kännas bekväma för just dig.

Välj inte stövlar med för mycket detaljer om du tänkt kombinera dem med många olika slags klädstilar – då fungerar ett par klassiska, stilrena stövlar bättre.

Vill du ha en sko med mer detaljer är det perfekt att investera i ett par stövletter som ju också är ett mycket populärt alternativ till höstskor. Här finns många snygga skor med snygga och matchande detaljer.  Ett par ljusa mockastövletter är ett perfekt alternativ till de tajta jeansen. Sammanfattningsvis kan sägas att en bra bas för hösten är att investera i ett par kängor, ett par höga stövlar och ett par stövletter.