Även om denna sida främst handlar om handel på nätet finns det alltid utrymme för variation! Det är många städer i Sverige som erbjuder riktigt bra shoppingstråk vilket kan göra en tråkig dag till en rolig aktivitet. Här kommer lite tips om du befinner dig i Malmö.

För den som vill shoppa i Malmö finns ett brett utbud av både vintage-affärer och större kedjor. Bland annat finns här ett av Nordens största köpcentrum, Emporia. Stadens långa gågata huserar också en hel del butiker för den shoppingsugne. Sidan Malmotown berättar om några av de bästa stråken.

Gågatan mellan Stortorget och Gustav Adolfs torg

I de här gamla kvarteren är man inte bara omgiven av historia, utan även många intressanta shoppingmöjligheter. Gågatans början är vid stortorget, och går man norrut kallas stråket för Södergatan. På Södergatan finns kvalitativa modebutiker så som Tiger of Sweden och Filippa K. Även större butikskedjor kan besökas här, bland annat Zara och Lindex.

 
Ett tips är att svänga av vid tvärgatorna Skomakaregatan och Baltzarsgatan där man kan hitta lite mindre och personligare butiker som bland annat säljer nordisk design.

Gågatan mellan Södertull och Triangeln

Mellan de här två platserna kan man med glädje fortsätta shoppingrundan. Stråket är väldigt cafétätt, och hyser bland annat plats åt ett mycket anrikt konditori; Hollandia heter det, och har funnits ända sedan 1900-talets början.
Gör man en liten avstickare mot kvarteren kring Davidshallstorg strax väster om gågatan, kan man botanisera i charmiga vintagebutiker och annorlunda design. Bland annat finns Tjallamalla, Liebling, Aplace och Meadow. För den som blir hungrig finns det också många trevliga restauranger i dessa kvarter.

Köpcentrumet Emporia

Som nämnt i början av den här texten är Emporia ett av Nordens största köpcentrum. Påståendet styrks av siffror som 25 000 besökare om dagen i snitt, 200 butiker och 3 stora våningsplan. Utbudet är väldigt stort och varierande: I Emporia kan man handla nordisk design, moderiktiga plagg från Italien, eller köpa prylar som mobiltelefoner och annan teknik.