Parfym, jeans och kalsonger är några av de saker som gjort Calvin Klein berömd. Men nu har en före detta assistent till Calvin Klein gjort en humoristisk musikal om den folkskygge modeskaparen. Handlingen har dock inte så mycket med verkligheten att göra och även Ralph Lauren och Donna Karan finns med.

Skämtsam historia

Ryan Raftery arbetade som assistent hos Calvin Klein under en mycket kort period när han precis återvänt till New York och var i behov av ett tillfälligt arbete. Plötsligt fann han sig själv sitta öga mot öga med den kände designern.

Handlingen, som är fiktion och inte baserad på verklighet, kretsar kring Calvin Kleins Paranoia som till viss del kanske är befogad eftersom Ralph Lauren i musikalen är ute efter honom. Klein slår sig ihop med en städerska vid namn Donna Karan för att undvika Lauren. Ryan Raftery säger att inspirationen till att skriva en musikal började när han hörde att Calvin Klein och Ralph Lauren bott grannar när de växte upp i området Bronx i New York. Han ville skriva något som skildrar det stora press som det innebär att skapa saker. Få designers upplever den tunga belastning som modeskaparen. Denne går på ett tidsschema som kretsar kring olika internationella modeveckor. Musikalen The Obsession of Calvin Klein kommer att spelas på Joe’s Pub i New York och har premiär den 28 oktober 2018.

Stilren modeikon

Calvin Klein är berömd för sin stilrena, enkla och eleganta stil. Han har gått under smeknamnet ”Calvin Clean” och många uppskattar hans välsittande och avskalade plagg. Modehuset grundades i slutet av 60-talet och idag görs förutom kläder många andra produkter som parfym, klockor, skor och inredning.

Det som gjort Calvin Klein kanske absolut mest uppskattad är de välsittande underkläderna. Underkläder som även fått mycket uppmärksamhet i marknadsföringssammanhang. I början av 2000-talet så var den svenska fotbollsspelaren Fredrik Ljungberg modell i en uppmärksammad reklam för Calvin Klein-kalsonger.