Skorna du måste ha i garderoben

Skoälskare eller inte, det finns några par och modeller som bör finnas i var mans garderob. Det betyder dock inte att man behöver ha något överflöd eller ett par som passar till varje enskilt tillfälle, utan om man planerar sina inköp smart får man en funktionell skogarderob där få par passar till mycket.

Finskon

En lite finare sko för speciella tillfällen kan för många kännas lite onödigt men det är faktiskt bra att ha ett par. Kanske ska du någon gång på bröllop, begravning, en gala eller någon annan tillställning som kräver en mer formell klädsel och det är då man plockar fram sina skor av finare modell.

Här gäller det att vara smart när man inhandlar dom – köp något tidlöst som kommer hålla i längden. Skor som inte används så ofta kan man istället ha kvar i flera år framöver så köp något du tror du kommer gilla även om 5–6 år.

Kängan

För kyligare dagar och för en tuff men ändå avslappnad look är kängan helt rätt sko. Dr Martens är ett av dom mer kända märken som producerar den här typen av skor och dom var lika tidlösa för 30 år sedan som dom är idag.

Köper man ett par kängor från Dr Martens kan man alltså försäkra sig om att ha moderiktiga skor även fast åren går. Dr Martens är också kända för din höga kvalitet så tar man hand om sina kängor håller dom otroligt länge och dessutom blir dom bara snyggare och skönare ju mer man använder dom.

Sneakern

Precis som att Dr Martens är kända för sina skor och kängor så finns det även många kända tillverkare när det kommer till sneakers. Det finns faktiskt mängder av märken och modeller att välja mellan men genom att köpa en enkel, stilren och gärna vit variant får man ett par skor som passar till många olika tillfällen.

Den passar naturligtvis till vardags, lika väl på jobbet som en dag på stan. Men den passar även bra vid festligare tillfällen tillsammans med en kortare klänning eller en snygg kavaj.

Med dessa tre olika skomodeller i sin skogarderob är man rustad för alla tänkbara tillfällen. Varma och kalla dagar, eleganta och vardagliga tillfällen och något som passar för dom flesta klädstilar.