Lär dig mer om Neostrata

En av de allra största innovationerna inom hudvård är AHA-syror. Idag är det en självklar del inom en rad olika produkter och de läkare som upptäckte dessa (samt tog patent på dem) är de som grundade Neostrata.

Sedan framsteget med AHA-syror har läkarna löpande gjort framsteg i forskning och utveckling. Framgångar som flera gånger har publicerats i dermatologiska tidskrifter. Märket säljs både hos hudvårdsspecialister, läkare och utvalda E-butiker över stora delar av världen.

AHA-syror var starten

Grundarna, Dr. Van Scott och Yu genomförde tillsammans en studie kring olika substanser för att hitta något effektivt mot ichthyos. Det var vid denna studie som de upptäckte att en del naturliga substanser hade en djupgående effekt på huden. Detta både utifrån dess utveckling, mognad och cellförnyelse.

De provade att använda dessa substanser på personer med ichthyos med mycket gott resultat vilket gjorde att de fortsatta att studera dess effekter. AHA-syrorna var upptäckta och därmed även dess stora effekt på hudens utveckling. Det första patentet togs 1975 och sedan dessa har läkarna utvecklat ett flertal olika hudvårdsprodukter med AHA-syror som bas.

Neostrata blev snabbt ett märke i framkant inom branschen – vilket det fortfarande är. Idag är utbudet mycket stort med produkter inom de flesta områden inom hudvård.

Exempel på populära produkter från Neostrata

En E-butik som säljer produkter från Neostrata listar ett par av de mest sålda produkterna. Under sommaren 2020 listades bland annat följande:

  • Facial Cleanser

Facial Cleanser är en rengöringsgel med en mild fuktsyra (PHA). Produkten är anpassad för att användas på alla hudtyper – även om huden skulle anses vara extremt känslig. Med Facial Cleaner rengörs huden milt varpå återfuktning sker. Kan vara första steget i en hudvårdsprocess.

  • Bionic Face Serum

Bionic Face Serum är ett serum med antiage-funktion. Vid behandling kommer huden att tillföras ”intensiv fukt”. Är mjukgörande, stärkande och har antioxidanter.

  • Skin Active Matrix Support SPF300

En hudvårdsprodukt som utgår från tre kliniska utgångspunkter. De aktiva ingredienserna stärker, reparerar och bygger upp huden. Ökar kollagenproduktionen med peptider, har kemiskt solskydd och stramar upp huden.

En del av produkterna kan användas oavsett hudtyp medan andra är mer specialiserade på en viss åkomma, en viss hudtyp eller problematik. För effektivast behandling – kontakta hudvårdsspecialist som kan avgöra hudens egenskaper och vilka produkter som därmed passar bäst.